Klikgebit laten maken, repareren en onderhouden

Wanneer uw kaak verandert naarmate u ouder wordt kan een gebitsprothese onvoldoende ondersteuning bieden tijdens het eten of praten. Een klikgebit op implantaten biedt in dat geval uitkomst. Tandprothetische praktijk TTH Bilderdijk heeft een tandprotheticus en implantoloog in de praktijk die u goed kunnen adviseren bij de keuze voor een klikgebit. U kunt bij ons terecht voor het laten maken, onderhouden en repareren van een klikgebit. Altijd in een prettige ambiance waar u zich op uw gemakt voelt. Loop gerust bij ons naar binnen voor meer informatie over het behandeltraject.

Gecertificeerde praktijk

De tandprothetische praktijk is ONT-branche gecertificeerd op basis van de NEN-ISO 9001 norm. Dit houdt in dat:

  • Er in onze praktijk geprotocolleerd wordt gewerkt;
  • De praktijk wordt voldoet aan alle relevante wet- en regelgeving;
  • De opleidingen van al onze medewerkers voldoen aan de laatste eisen vanuit de mondzorg;
  • De praktijk goed gestructureerd is en voldoet aan de laatste eisen op het gebied van hygiëne en infectiepreventie.

Wat is een klikgebit?

Bij een klikgebit worden er implantaten gemonteerd in uw kaak. Het aantal implantaten is afhankelijk van de grootte van uw kaak. Doorgaans zijn dit twee of vier implantaten. Hierop wordt een constructie gemaakt waarop het klikgebit wordt vastgeklikt. De constructie kan een steg zijn (dit is een staafje tussen de implantaten) of er wordt gebruik gemaakt van drukknoppen. Er bestaan verschillende soorten klikgebitten. Meestal wordt er een klikgebit onderkaak gemaakt. Ook als u problemen ondervindt met uw boven prothese kan hiervoor een klikgebit bovenkaak aangemeten worden. In dat geval spreken we van een gedeeltelijk klikgebit op implantaten.

Waarom een klikgebit?

Naarmate u ouder wordt slinkt uw kaak geleidelijk. Dan kan het zijn dat een kunstgebit niet meer goed aansluit op de vorm en grootte van uw kaak. Hierdoor biedt een gebitsprothese onvoldoende ondersteuning tijdens het eten of praten. Met een klikgebit heeft u hier geen last meer van. U kunt een klikgebit overwegen als:

  • u pijn ondervindt aan uw gebitsprothese;
  • uw kunstgebit te los zit;
  • eten, spreken of lachen moeilijk gaat;
  • uw mond en/of wangen invallen.

Het traject


Voor het aanmeten van een klikgebit bovenkaak of klikgebit onderkaak worden er eerst implantaten geplaatst. Dit zijn schroefjes die in het kaakbot worden vastgezet. Dat gebeurt onder plaatselijke verdoving zodat u geen pijn heeft. Na 6-12 weken zitten de implantaten stevig genoeg in het kaakbot. Vervolgens wordt er een steg en klikgebit ontwikkeld. Deze kunt u zelf los- en vastklikken om te reinigen. Daarna volgt er controle en nazorg om uw klikgebit in goede conditie te houden.

Periodieke controle

De implantaten kunnen een leven lang meegaan als de mondhygiëne de juiste aandacht krijgt. Daarom adviseren wij om langs te komen voor een periodieke controle (elk half jaar). We zullen dan de implantaten controleren en het tandsteen verwijderen op de steg. Deze is namelijk niet uitneembaar. Voor de periodieke controle van het klikgebit kunt u ook terecht bij TTH Bilderdijk.

Kosten klikgebit

Wellicht vraagt u zich af: wat kost een klikgebit? De kosten van een klikgebit zijn ongeveer gelijk aan die van een gewoon kunstgebit. Zowel een klikgebit met een steg als met drukknoppen wordt bijna volledig vergoed uit de basisverzekering. Voordat we de behandeling starten kunnen we de verschillende behandelmogelijkheden, bijbehorende kosten en vergoedingen van een klikgebit voor u in kaart brengen. Zo weet u vooraf waar u aan toe bent. Voor een overzicht van de klikgebit kosten raadpleegt u de tarieven. Voor een volledige indicatie van de klikgebit kosten raden wij u aan om contact op te nemen met uw zorgverzekering.

Klikgebit Amsterdam – afspraak maken

Ondervindt u problemen met uw huidige kunstgebit en overweegt u een klikgebit? Onze tandprotheticus voorziet u tijdens een eerste consult van alle benodigde informatie, analyseert uw gebit en kan de behandeling toelichten. Of bent u op zoek naar een tandprothetische praktijk voor klikgebit reparatie of een (periodieke) controle? Bij TTH Bilderdijk heten wij u van harte welkom. Bel ons gerust op werkdagen tussen 9.00 – 16.30 uur op 020 6834230. Wij kijken hoe u zo snel mogelijk geholpen kan worden.

Contact en bereikbaarheid

De tandprothetische praktijk TTH Bilderdijk is gunstig gelegen in Amsterdam West, tussen de Bilderdijkkade en de Clerqstraat. We zijn gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Ter hoogte van de praktijk vindt u de tramhaltes van lijn 3, 12, 14 en 13.