Klikgebit Amsterdam

Overweegt u een klikgebit? Of wilt u hier meer informatie of advies over krijgen? TTH heeft een tandprotheticus en implantoloog en kan u helpen met uw vragen over het klikgebit.
Onze tandartsen hebben de kennis en ervaring om een passend klikgebit te ontwikkelen. U kunt bij ons terecht voor het laten maken, onderhouden en de reparatie van een klikgebit. Wilt u meer informatie of heeft u vragen over het behandeltraject? Loop dan gerust binnen bij onze praktijk.

De tandprothetische praktijk is ONT-branche gecertificeerd op basis van de NEN-ISO 9001 norm. Dit houdt in dat:

  • Er in onze praktijk geprotocolleerd wordt gewerkt;
  • Er in de praktijk wordt voldaan aan alle relevante wet- en regelgeving;
  • De opleidingen van al onze medewerkers voldoen aan de laatste eisen vanuit de mondzorg;
  • De praktijk goed gestructureerd is en voldoet aan de laatste eisen op het gebied van hygiëne en infectiepreventie

Wat is een klikgebit?

Bij een klikgebit worden er implantaten gemonteerd in uw kaak. Het aantal implantaten is afhankelijk van de grootte van uw kaak. Doorgaans zijn dit twee of vier implantaten. Hierop wordt een constructie gemaakt waarop het klikgebit kan worden vastgeklikt. De constructie kan een steg zijn (dit is een staafje tussen de implantaten) of er wordt gebruik gemaakt van drukknoppen. Meestal wordt er een klikgebit gemaakt voor de onderkaak. Ook als u problemen ondervindt met uw boven prothese kan hiervoor een klikgebit aangemeten worden.

Waarom een klikgebit?

Naarmate u ouder wordt slinkt uw kaak geleidelijk. Dan kan het zijn dat een kunstgebit niet goed meer aansluit op de vorm en grootte van uw kaak. Hierdoor biedt een gebitsprothese onvoldoende ondersteuning tijdens het eten of praten. Met een klikgebit heeft u hier geen last meer van. U kunt een klikgebit overwegen als:

  • U pijn ondervindt aan uw gebitsprothese
  • Uw kunstgebit te los zit
  • Eten, spreken of lachen moeilijk gaat
  • Uw mond en/of wangen invallen

Het traject

Voor het aanmeten van een klikgebit worden er eerst implantaten geplaatst, dit zijn schroefjes die in het kaakbot worden vastgezet. Dat gebeurt onder plaatselijke verdoving zodat u geen pijn heeft. Na een aantal weken (6-12) zitten de implantaten stevig genoeg in het kaakbot. Vervolgens wordt er een steg en klikgebit ontwikkeld. Deze kunt u zelf los- en vastklikken om te reinigen. Daarna volgt er controle en nazorg om uw klikgebit in goede conditie te houden.

Periodieke controle

De implantaten kunnen een leven lang meegaan als de mondhygiëne de juiste aandacht krijgt. Daarom adviseren wij om langs te komen voor een periodieke controle (elk half jaar). We zullen dan de implantaten controleren en het tandsteen verwijderen op de steg. Deze is namelijk niet uitneembaar. Voor de periodieke controle van het klikgebit kunt u ook terecht bij TTH Bilderdijk.

Wat kost een klikgebit?

De kosten van een klikgebit zijn ongeveer gelijk aan die van een gewoon kunstgebit. Zowel een klikgebit met een steg als met drukknoppen wordt bijna volledig vergoed uit de basisverzekering. Voordat we de behandeling starten kunnen we de verschillende behandelmogelijkheden, bijbehorende kosten en vergoedingen van een klikgebit voor u in kaart brengen. Zo weet u vooraf waar u aan toe bent. Voor een volledige indicatie van de kosten raden wij u aan om contact op te nemen met uw zorgverzekering.

Klikgebit Amsterdam bij TTH

Ondervindt u problemen met uw huidige kunstgebit en overweegt u een klikgebit? We begrijpen dat u hier wellicht vragen over heeft of meer informatie wilt ontvangen. TTH Bilderdijk kan uw vragen beantwoorden en u van informatie en advies voorzien. Bel ons daarom gerust op 0206834230. Voor een klikgebit in Amsterdam kunt u ook een afspraak maken voor een consult. Onze tandprotheticus voorziet u in dat geval van alle benodigde informatie, analyseert uw gebit en kan de behandeling toelichten.