Mondhygiënist Amsterdam West gezocht? Geen probleem TTH Oldenbarneveldt  is een alles-in-1 tandarts waar u ook terecht kunt als u mondhygiëniste nodig heeft. De Mondhygienist zal zich focussen op de preventieve mondzorg en gebitsreiniging.


Een goede mondverzorging is niet alleen belangrijk voor een stralende lach, maar ook voor uw gezondheid in het algemeen. Hiervoor is de juiste reiniging en verzorging nodig. Een mondhygiënist kan u adviseren over preventieve mondzorg en gebitsreiniging. Ook als u klachten ervaart kunnen deze verholpen worden. Heeft u bijvoorbeeld regelmatig last van gaatjes, ontstoken tandvlees of een slechte adem? Maak dan een afspraak bij de mondhygieniste Amsterdam West op onze locatie TTH Oldenbarneveldt. Nieuwe patiënten zijn bij ons van harte welkom!

Alles-in-1 tandarts

Bij tandartspraktijk TTH Oldenbarneveldt bieden wij een compleet pakket van mondzorg aan. Zo kunt u bij ons terecht voor periodieke tandarts controles en een afspraak bij de implantoloog of mondhygiënist. U kunt doorverwezen worden naar de mondhygiënist door de tandarts, maar het is ook mogelijk om zelf een afspraak in te plannen.

Wanneer ga ik naar de mondhygiënist?

Als de tandarts problemen constateert bij uw gebit verwijst hij of zij u door naar de mondhygiënist. Hierbij kan het gaan om de tanden, kiezen of het tandvlees. U kunt ook een afspraak maken als u zelf klachten ervaart of als u mogelijke klachten wilt voorkomen. U kunt bijvoorbeeld een afspraak maken bij de mondhygiënist vanwege:

 • Gaatjes die terugkomen
 • Een slechte adem
 • Regelmatig een vieze smaak in de mond
 • Gevoelige tanden
 • Tandplak, tandsteen of aanslag (bijv. door roken)
 • Ontstoken tandvlees
 • Teruggetrokken tandvlees
 • Kiezen of tanden die loszitten

Wat doet de mondhygiëniste?

Onze mondhygiënist zorgt dat uw mondgezondheid zo optimaal mogelijk blijft. Om die reden wordt er vooral gefocust op preventieve mondzorg en mondverzorging. U kunt op meerdere vlakken geholpen worden:

Preventieve mondzorg en gebitsreiniging

 • Verwijderen van tandsteen en/of tandplak
 • Reinigen van tandsteen bij het spalkje
 • Fluoridebehandeling
 • Polijsten van de vullingen
 • Inspecteren en verzorging van tandvlees
 • Tandvlees behandeling en passend advies

Consultancy
De mondhygiënist geeft voorlichting over mogelijke tandvleesontstekingen en hoe u gaatjes kunt voorkomen. Ook wordt er informatie en advies gegeven over hoe u uw gebit het beste kunt verzorgen. Bijvoorbeeld wat de juiste manier is om uw tandvlees en spalkje te reinigen.

Tandvleesbehandelingen
Een mondhygiënist richt zich met name op preventieve mondzorg. Daarnaast kunnen eenvoudige aandoeningen worden behandeld, bijvoorbeeld het verwijderen van tandsteen of aanslag. Ook voor grotere tandvleesaandoeningen zoals gingivitis (ontstoken tandvlees) en parodontitis (vergevorderde tandvleesontsteking) kunt u bij ons terecht.

Kosten mondhygienist Amsterdam West

De mondhygiënist kan u op verschillende manieren van dienst zijn. Het totale kostenplaatje hangt af van de behandeling(en) die de mondhygiënist bij u uitvoert. De tarieven zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorg autoriteit (NZa). Hierdoor zijn de tarieven voor mondhygiëne Amsterdam in elke praktijk gelijk. Een overzicht van mogelijke behandelingen en de bijbehorende kosten kunt u vinden in de tarievenlijst.

Afspraak maken bij de mondhygienist

Een bezoek aan onze mondhygieniste Amsterdam West gaat op afspraak. Een doorverwijzing van de tandarts is niet nodig. Hiervoor kunt u ons gerust bellen op werkdagen tussen 9.00 – 16.30 uur via 020-6834230. Wij kijken dan hoe u zo snel mogelijk geholpen kan worden. Ook voor vragen of meer informatie staan wij u graag telefonisch te woord.

Contact en bereikbaarheid

De praktijk van mondhygiënist Amsterdam West TTH Oldenbarneveldt is goed bereikbaar door de gunstige ligging. U reist gemakkelijk met het openbaar vervoer. Neem bijvoorbeeld tram 3 en stap uit bij tramhalte Hugo de Grootplein. Dan is het slechts 5 minuten lopen naar onze praktijk.

TTH Oldenbarneveldt
Van Oldenbarneveldtstraat 48A
1052 KC Amsterdam
Google maps

Tel: 020 – 6834230 (9.00 uur tot 16.30 uur)

E-mail: balie@tthtandheelkunde.nl