Kunstgebit laten maken, repareren en onderhouden

Het liefst behoudt u uw eigen tanden en kiezen, maar dat is niet altijd mogelijk door een verslechterde conditie van het gebit. De tandarts kan in dat geval een kunstgebit adviseren. Tandprothetische praktijk TTH Bilderdijk heeft een gediplomeerde tandprotheticus in de praktijk die u goed kan ondersteunen bij de keuze voor een kunstgebit. Vervolgens maken, onderhouden en repareren wij uw kunstgebit. Altijd in een prettige ambiance waar u zich op uw gemakt voelt. Loop gerust bij ons naar binnen voor meer informatie of het repareren van uw kunstgebit.

De tandprothetische praktijk is ONT-branche gecertificeerd op basis van de NEN-ISO 9001 norm. Dit houdt in dat:

  • Er in onze praktijk geprotocolleerd wordt gewerkt;
  • De praktijk wordt voldoet aan alle relevante wet- en regelgeving;
  • De opleidingen van al onze medewerkers voldoen aan de laatste eisen vanuit de mondzorg;

De praktijk goed gestructureerd is en voldoet aan de laatste eisen op het gebied van hygiëne en infectiepreventie.

Kunstgebit behandelingen

In onze tandprothetische praktijk kunt u terecht voor alle behandelingen op het gebied van tandprotheses (kunstgebitten):

  • Kunstgebit laten maken
  • Periodieke controle
  • Kunstgebit reparatie

Kunstgebit laten maken

Een kunstgebit is een uitneembaar gebit wat los in de mond zit. Er zijn geen aanhechtingspunten nodig. Een kunstgebit wordt op maat gemaakt. Tijdens een eerste consult zal de tandprotheticus u van informatie voorzien en uw gebit analyseren. Tijdens dit gesprek is het ook mogelijk om al uw vragen te stellen. De specialist zal deze zorgvuldig beantwoorden. Wanneer een kunstgebit wordt geadviseerd en u de keuze hiervoor heeft gemaakt, plant u een vervolgafspraak in. Voor het maken van een kunstgebit zijn meerdere afspraken nodig zodat het gebit en de ruimte tussen de kaken opgemeten kunnen worden. Ook worden er afdrukken gemaakt. De duur voor het maken van een nieuw gebit laten maken bedraagt gemiddeld 6 weken.
Een kunstgebit gaat gemiddeld 5 jaar mee, mits deze goed onderhouden wordt. Daarna kunt u een nieuw gebit laten maken bij onze tandprotheticus.

Periodieke controle

Ook als u een kunstgebit draagt is het belangrijk om twee keer per jaar naar de tandarts te gaan voor een controle. Voor periodieke controle van het kunstgebit kunt u eveneens terecht bij TTH Bilderdijk. Tijdens de afspraak kijkt de tandarts naar de conditie van uw tandvlees, tong, lippen en wangen. Ook wordt nagegaan of het kunstgebit nog goed aansluit op de kaak, omdat deze verandert naarmate u ouder wordt. Wanneer een kunstgebit niet meer de juiste ondersteuning biedt kan een klikgebit worden aangeraden.

Kunstgebit reparatie Amsterdam

In sommige gevallen is een kunstgebit reparatie nodig. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht. Voor de reparatie van het kunstgebit kunt u zonder afspraak bij ons naar binnen lopen. Heeft u behoefte aan meer informatie over kunstgebit reparatie Amsterdam of heeft u vragen? Bel ons dan gerust op 020 6834230. Naast reparaties kunnen bij een kunstgebit ook drukplekjes voorkomen. Indien u hier last van heeft kunt u van ma t/m vrijdag tussen 11.00 en 16.00 uur binnen lopen. Wij kijken dan hoe we dit zo snel mogelijk voor u kunnen wegnemen.

Kunstgebit laten maken kosten

Bij een kunstgebit kan het gaan om een gedeeltelijke of een volledige prothese. De kosten voor een kunstgebit kunnen daarom verschillend zijn. Voordat we met het traject van start gaan kunnen we de behandelmogelijkheden, bijbehorende kosten en vergoedingen van een kunstgebit voor u in kaart brengen. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Voor een overzicht van de kosten kunstgebit Amsterdam raadpleegt u de tarieven.

Kunstgebit Amsterdam West – afspraak maken

Overweegt u een kunstgebit laten maken? Of bent u op zoek naar een tandprothetische praktijk voor kunstgebit reparatie of een (periodieke) controle? Bij TTH Bilderdijk heten wij u van harte welkom. Bel ons gerust op werkdagen tussen 9.00 – 16.30 uur op 020 6834230. Wij kijken hoe u zo snel mogelijk geholpen kan worden.

Contact en bereikbaarheid

De tandprothetische praktijk TTH Bilderdijk is gunstig gelegen in Amsterdam West, tussen de Bilderdijkkade en de Clerqstraat. We zijn gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Ter hoogte van de praktijk vindt u de tramhaltes van lijn 3, 12, 14 en 13.