Implantoloog Amsterdam

Bent u op zoek naar een implantoloog in Amsterdam? Of heeft u meer informatie nodig over implantaten? TTH Oldenbarneveldt kan u helpen!

Wat is een implantaat

Een implantaat is een kunst wortel dat lijkt op een schroef welke dient als aanhechting voor de kroon of brug. Een implantoloog kan een tand of meerdere tanden vervangen door implantaten.

Wanneer een implantaat

• Wanneer er in het gebit een tand mist
• Vast klikken voor een klikgebit
• Een brug op implantaten

Wanneer kunnen implantaten geplaatst worden

Bij het plaatsten van een implantaat zijn er een aantal noodzakelijke punten:

 • Lichamelijk conditie moet in orde zijn. Gezondheid staat bij de behandeling voorop. Aandoeningen of medicijnen die een negatief effect kunnen hebben bij de behandeling kan een reden zijn om geen implantaat te nemen
 • Er moet voldoende en gezond kraakbot beschikbaar zijn. Bij het trekken van een tand of kies of het verliezen ervan slinkt kraakbot. Dit betekent dat het bot smaller wordt en daardoor lager gaat liggen. De bothoogte wordt gemeten bij de eerste afspraak. Mocht er te weinig hoogte zijn kan er nog een sinus lift behandeling worden uitgevoerd hiervoor. Een sinus lift is het opvullen van kaakbijholte met bot of botsubstituut.
 • Als het kaakbot is geslonken en te smal is geworden kan een bothersteloperatie worden uitgevoerd. Deze operatie wordt Guided Bone Regeneration genoemd. Wanneer de implantaat niet volledig is bedekt met bot wordt het openstaande gebit opgevuld met een zogeheten ‘membraam’. Het membraam kan verschillende materialen zijn wat eventueel zal worden overlegd bij het overleggen van het behandelingsplan.

De behandeling van een implantaat

   1. Allereerst moet er een afspraak gemaakt worden voor het onderzoek en het bespreken van de eventuele behandeling. Er wordt besproken of het wel of niet nodig is een sinus lift of Guided Bone Regeneration uit te voeren. Daarnaast wordt overlegd hoe de implantaat geplaatst zal worden.
   2. Een implantaat plaatsen kan op twee manieren:
    • 1-Fase: De implantaat kan worden geplaatst waarbij een deel van de implantaat (healing abutment) zichtbaar is boven het tandvlees. Bij 1 Fase inheling hoeft het tandvlees niet nog een keer worden behandeld en kan er direct na de aanhechting een prothese worden ingepland.
    • 2-Fase de implantaat wordt geplaatst en het tandvlees wordt er over heen gelegd. Als de implantaat is gehecht wordt het tandvlees weggehaald en daarna het abutment ‘kopstuk’ geplaats. Dit steekt boven het tandvlees uit.

    De keuze voor 1 of 2-fase heling is afhankelijk van het soort implantaat en factoren als: is een botherstel operatie nodig? Wat is de botkwaliteit?
    Nadat het behandelplan is overlegd en vastgelegd kan er een afspraak worden gemaakt voor het plaatsen van de implantaat.

   3. Na het plaatsen van de implantaat heeft de implantaat de maanden daarop ongeveer 2 tot 6 maanden nodig om te hechten aan het bot van de kaak. Wanneer de implantaat aan het bot gehecht is kan er een kroon of brug gemaakt worden. Voor een klikgebit kan de prothese gemaakt worden.
   4. Na het plaatsen van de implantaten zal de oude prothese aangepast worden, alvorens er een nieuwe prothese gemaakt wordt.

  Afspraak inplannen of heeft u vragen?

  Wilt u meer informatie over implantaten? Neem contact met ons op via ons telefoonnummer
  020 6834230.